اوپو و شیائومی درحال ساخت تراشهی مخصوص خود
طبق آخرین اطلاعات بهدست آمده از تایوان، شرکتهای سازندهی Xiaomi و Oppo بر روی تراشهی 5G تولیدی خود کار میکنند که به احتمال بسیار زیاد، آخر سال میلادی 2021 یا ابتدای 2022 آماده میشود. پس از آن که عرضهی تراشهی Kirin توسط هوآوی متوقف شد، شیائومی و اوپو قصد تغییر منبع خود را پیدا کردند. این دو شرکت، با این اقدام به رقابت ساخت تراشه ملحق خواهند شد.
همچنین شرکت تراشهسازی درشانگهای با نام Unisoc، بر”سیستم روی تراشه”ی خود با پشتیبانی نسل آیندهی اتصال، درحال فعالیت است که احتمالاً شیائومی و اوپو در ساخت تراشههای sub-6GHz 5G با این شرکت همکاری خواهند کرد.
این نخستین بار نیست که شیائومی تراشهی مخصوص خود را میسازد. درسال 2017، این سازنده، تراشهی Surge S1 با پردازش 28 نانومتری را در گوشی هوشمند Mi 5c شیائومی رونمایی کرد. پس از آن اخبار زیادی از تقسیمات تراشهای شیائومی شنیده نشد، تا رسیدن به Surge C1، که ISP(Internet Service Provider) یا تأمینکنندهی خدمات اینترنتی اختصاصی دوربین گوشی Mi Mix Fold را تشکیل داد (دربارهی این گوشی در مقالههای پیشین صحبت شده است). استفاده از تراشهی 5G در گوشیهای شیائومی و ساخت آن توسط این شرکت، حاکی از آن است که شیائومی مانند سامسونگ، اپل، هوآوی طراحی مختص به پلتفرم خود را ارائه خواهد داد.
اما دلایل اوپو و شیائومی برای ساخت و پیشرفت تراشههای خود چیست؟
کاهش وابستگی به صنعت خارجی
برای آن که از سرنوشت هوآوی (که ازتولید تراشهها با محدودیتهای اعمالشدهی ایالاتمتحده، از طرف TSMC منع شد)، جلوگیری شود: این اتفاق به دلیل محدودیتهایی بود که آمریکا برای تجارت با شرکتهای چینی اعمال کرد. این اقدام هوآوی را در تهیهی قطعات مورد نیاز خود از شرکتهای وابسته به فنآوری آمریکا ناکام گذاشت. در نتیجه انتقال جهانی گوشیهای هوشمند این شرکت بیش از ۴۰ %کاهش یافت.
با وجود این محدودیتها، چین درصدد افزایش قدرت و حضور خود با استفاده از سرمایهگذاری و تعیین هدف تولید محلی 70 درصدی تا پیش از 2025، بهعنوان قسمتی از سیاست “ساخت چین 2025” برآمد. برای نمونه، تا سال 2019، تولیدات محلی چین به بیش از 16% افزایش یافته است که این نشاندهندهی نزدیک شدن هرچه بیشتری این کشور به هدف خویش میباشد.
ترکیبی بهتر از سختافزار و نرمافزار
در حالی که SMIC، سومین شرکت بزرگ ایفاگر نقش در سهم بازارجهانی، شیائومی و اوپو در تلاش برای ابداع تراشههای خود هستند- که این نویدی برای ادغام و کارایی بهتر سختافزار با نرمافزاراست. بانگاهی به شرکتهای دیگر در تولید تراشههای منحصر به خود متوجه میشویم که شرکت اپل در ترکیب سختافزار و نرمافزار موفق بوده است تا بهترین عملکرد را ازتراشههایش کسب کند، ولیکن موفقیت همیشگی آن تضمین نشده است؛ سامسونگ نیز از تراشههای Exynos خود در گوشیهایش بهره میبرد، اما با اینحال اکثراً بر این باورند که عملکرد کوالکامهای مختلف در گوشیهای سامسونگ اغلب بهتر میباشد؛ و اکنون با آمدن شیائومی و اوپو در تولید این قطعه، باید در انتظار فصل تازهای در سرعت و قدرت تراشهها باشیم.
ارسال پاسخ